oktatás

Az oktatásokat Magyarország legismertebb repülőiskolájával, a Centro-Plane Kft-vel közösen, igény szerint Robinson R-22 vagy Robinson R-44 típusú helikoptereinkkel végezzük.

Oktatópilótáink mindegyike 1000 helikopteres repült óra feletti gyakorlattal rendelkezik, melyből több 100 órát Robinson helikopteren teljesítettek.

Érdemes ma pilótának tanulni?
Magyarországon a növekvő helikopterek számával arányosan egyre keresettebbé válnak a kereskedelmi pilóták is. Sokan, akik a MÉM RSZ-nél vagy a Honvédségnél szerezték szaktudásukat és gyakorlatukat, lassan nyugdíjba vonulnak, ezért szükség van az utánpótlásra.

Bárki jelentkezhet a pilótaképzésre?
Bárki, akinek van egy kis szabadideje, betöltötte 18. életévét, s rendelkezik érettségi bizonyítvánnyal és erkölcsi bizonyítvánnyal. Felső korhatár nincs.

Az oktatás menete:
Első lépésként egy személyes találkozót szervezünk meg a Budaörsi Repülőtérre, ahol bemutatjuk gépparkunkat és tantermeinket. Egy elméleti beszélgetés után 30 perc ún. szoktató repülés következik, melynek során a pilótajelölt egy oktatópilóta segítségével kipróbálhatja, hogy milyen is egy igazi Robinson helikoptert vezetni. Ezután egyeztetni kell a repülőorvossal egy találkozót.
Sikeres orvosi vizsgálat után már kezdődhet is a 70 órás elméleti oktatás.
Az órákat oktatóink abszolút a növendék szabadidejéhez igazodva, többnyire hétköznap esténként vagy hétvégente tartják. Négy tantárgyból történő házi vizsga letétele után megkezdjük a gyakorlati képzést.
Az elméleti és gyakorlati képzés innentől már párhuzamosan folyik. Az elméleti tanulmányok lezárásaként hatósági elméleti vizsgát kell tenni, mely SPL (Student Pilot License) szakszolgálati engedélyt ad.
A teljes képzés hatósági gyakorlati vizsgával záródik, melynek sikeres letétele után a növendék PPL (Privat Pilot License) szakszolgálati engedélyt kap. A teljes képzés időtartama min. 6-8 hónap, de a növendék szabadideje természetesen nagyban befolyásolja azt.

Végzett pilótáinknak helikoptereink bérlésére természetesen a képzés elvégzése után is lehetőséget biztosítunk!

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, keressen fel minket!
BHS Hungary Kft. 1038 Budapest, Észak u. 16. | Mobil: +36 30/ 222 1038 | Fax: +36 1/ 247 5234 | E-mail: info@babair.hu